Invata cum sa-ti formezi eficient obiceiuri bune
Cum sa faci performanta "pe pilot automat"
×
Ai incercat vreodata sa te lasi de fumat?
×
Sau sa mananci mai putin?
×
Ai incercat sa te apuci de sport?
×
Sau sa inveti mai din timp, ca sa nu te mai apuce exemenele pe ultima suta de metri?
×
Ti-ai pierdut increderea in tine pentru ca nu-ti poti schimba obiceiurile proaste?
Cu totii am avut de-a face cu OBICEIURI. Fie ca am vrut sa adoptam obiceiuri noi, dar care erau mai dificile… fie am vrut SA RENUNTAM la obiceiuri proaste.
Stii deja ca nu e usor. Ca nu merge doar sa DECIZI ca nu vei mai fuma niciodata si apoi chiar sa te tii de aceasta promisiune.
Stii ca nu merge sa zici: "De maine ma trezesc mai devreme cu o ora", si apoi chiar sa faci asta zi de zi fara probleme.
Obiceiurile (proaste) se prind scai de noi si devin un fel de a 2-a natura. Si sa renunti la cafea e foarte greu.
Daca tu ai hotarat ca vrei sa-ti schimbi viata intr-un mod pozitiv, asta e doar jumatate de batalie.
Pentru ca in ciuda a ceea ce tu crezi, nu merge ”sa stai la discutii” cu creierul. Nu se prinde nimic de el.
Creierul trebuie dresat!
Creierul nu invata cu argumente.
Creierul invata prin repetitie. De aceea, instalarea obiceiurilor seamana cu dresatul unui caine.
Unui caine trebuie sa-i dai o recompensa ca sa te asculte. Iar apoi in mintea lui se face o asociere. "Daca ma asez, atunci primesc ceva bun".
DEGEABA ii explici cu logica si argumente cainelui tau, ca nu va pricepe pana nu repetati de 100 de ori si primeste o rasplata delicioasa de cate ori face ce-l pui sa faca.
Si probabil ca te gandesti acum ca aceasta comparatie e o prostie, ca evident, catelul nu intelege limbajul uman… spre deosebire de creierul nostru.
Dar e foarte clar ca nici partea creierului care se ocupa de obiceiuri nu reactioneaza la logica si argumente.
Degeaba te gandesti, rationalizezi si meditezi la obiceiul pe care vrei sa-l formezi, pentru ca vei ramane doar cu... meditatia.
Obiceiurile noastre se formeaza la nivel neuronal, din felul in care neuronii se conecteaza fizic unii cu altii in creier. Iar pentru a face asta e nevoie sa ACTIONEZI IN MOD CONSTANT.
Creierul trebuie dresat. Trebuie rasplatit cand face lucruri bune si "certat" atunci cand greseste. Si totul se intampla cu foarte mult exercitiu.
GO este un curs online care te invata procesul de instalare in creier a oricarui obicei!
Vei invata cum sa scapi de obiceiurile proaste, si cum sa faci sa se lipeasca de tine obiceiuri mai bune si mai sanatoase. Totul fara sa-ti pierzi vointa, rabdarea sau puterea.
Acest curs e eficient pentru ca iti explica clar si pe inteles cum functioneaza creierul, si ce sa faci pas cu pas ca sa-l "dresezi" sa adopte obiceiurile pe care le doresti in viata ta.
Creierului nostru nu ii plac schimbarile, de aceea pentru el e mereu o provocare sa formeze un obicei nou.
Cel mai important lucru este ”sa stii cum sa-l iei”. In acest fel vei consuma mai putina energie (psihica), si vei reusi sa treci cu bine de perioada de rezistenta la schimbare a creierului.
Nu te vei mai simti fara putere pentru ca nu reusesti sa schimbi un lucru in viata ta, nu te vei mai simti ca o frunza purtata de vant.
E un sentiment foarte puternic si placut, acela cand te simti in control, cand esti stapan pe tine si pe viata ta. Acest tip de sentiment ajunge sa te schimbe fundamental, ca om.
Redobandeste-ti autocontrolul
si preia fraiele vietii tale!
INSCRIE-TE ACUM ➔
Redobandeste controlul asupra vietii tale
Acest curs te va invata ceva foarte util pentru orice om - cum sa-ti formezi obiceiuri bune care sa te tina… si cum sa scapi de cele proaste.
Fiecare om ar trebui sa stie cum se face asta. Pentru ca aproape toata viata noastra este o insiruire de obiceiuri, unele bune si altele proaste.
Problema e ca cele proaste se leaga de noi mult mai usor decat cele bune. Pentru ca altii au grija sa faciliteze lucrul acesta, iar pe noi nu ne invata nimeni un PROCES EFICIENT prin care sa instalam obiceiuri bune.
Oamenii in general cred ca obiceiurile constructive se adopta prin vointa. Dar vointa e doar o parte din poveste.
Vointa e o resursa limitata, si daca n-o canalizezi intr-un PROCES EFICIENT, o sa te trezesti rapid ca schimbarea pe care vrei s-o faci e o povara prea grea pentru tine.
Lista beneficiilor cursului GO!
Cursul este facut in asa fel incat oricine sa-l poate intelege si aplica!
Cum poti sa-ti programezi creierul?
Raspunsul simplu este:
Prin actionare constanta si repetitie sustinuta suficient timp
Cand vorbim despre a programa sau a "dresa" creierul, ne referim defapt la a conecta in creier o serie de neuroni care, in anumite conditii, se declanseaza si reactioneaza automat. Dupa 21-30 de repetitii ale unei actiuni, se formeaza o conexiune neuronala in creier. De aici, prin continuarea repetitiilor, incepe procesul de programare.
De exemplu, atunci cand inveti sa conduci o masina, repeti o serie de miscari coordonate in timpul scolii de soferi. La inceput, totul e greoi si lent, pentru ca inca nu-s formate bine conexiunile neuronale. Dar dupa ce repeti, si iar repeti, aproape totul devine automat. Iti programezi creierul sa conduca masina fara ca tu sa fii constient secunda de secunda. Daca apare un obstacol in fata ta, franezi brusc, instinctiv, fara sa te gandesti la nimic.
Sau in cazul sportului: cei care merg la sala, probabil stiu ca e foarte greu sa te apuci de sport, mai ales daca n-ai mai facut niciodata. La inceput, sa mergi de 3-4 ori pe saptamana pare imposibil de integrat in stilul tau de viata, si programul tau. Dar daca continui timp de vreo 2-3 luni, deja nu te mai chinui asa de tare. Apoi, continui sa repeti exercitiile la sala timp de 2 ani (cum face multa lume). Si la un moment dat, sa zicem ca intervine ceva si nu mai ai timp sa faci sport.
Dupa 2 ani de repetat exercitii la sala, atunci cand te opresti, corpul tau o sa-ti ceara sa faci miscare. Vei simti o nevoie foarte puternica de a te intoarce la exercitiile tale, si iti va fi mult mai greu sa nu le faci, decat sa le faci.
Asta inseamna ca ai programat in mod pozitiv creierul sa te mentina sanatos si in forma.
Dar programarea asta are si aspecte neplacute in cazul obiceiurilor negative. De exemplu, cuiva care a repetat fumatul timp de 20 de ani, o sa-i fie mult mai greu sa se lase decat unuia care fumeaza doar de un an.
Cu cat faci un lucru mai mult timp, cu atat conectezi in creier mai multi neuroni, si programarea devine si mai puternica.
In limbaj mai simplist, inseamna ca ai creat niste „carari” in creier, care te indeamna sa repeti aceleasi comportamente ca si in trecut. Astea sunt obiceiurile.
Iar pentru ca obiceiurile reprezinta intre 50 si 95% din comportamentul uman, de ce sa nu inveti cum sa programezi creierul cu obieiuri bune, si sa functioneze „pe pilot automat” pentru tine?
Salut!
Ma numesc Bogdan Draguna
Sunt un tip care s-a luptat cu o multime de probleme legate de autocontrol, disciplina, dependente, relatii si altele. Dar am inceput sa caut solutii la problemele mele, si fara sa stiu exact ce fac, am intrat foart puternic in zona auto-educatiei si a dezvoltarii personale.
In acelasi timp, am devenit foarte pasionat de neurologie. Adica am inteles ca pana la urma, corpul uman este ca o masinarie complexa, iar creierul este cel mai tare calculator.
Cu cat am invatat mai multe despre cum functioneaza creierul, am devenit tot mai bun la a-l programa.
Am invatat pas cu pas cum pot sa-mi programez sau sa-mi ”dresez” creierul astfel incat sa ma asculte.
Cand incerci sa iti schimbi obiceiurile si comportamentul FARA SA STII CE FACI, inseamna ca te bazezi pe vointa bruta.
Si sa te bazezi doar pe vointa este ca si cum ai incerca sa faci un program de calculator fara sa ai un calculator, sau fara sa stii limbajul de programare. Nu merge.
S-ar putea sa nimeresti ceva din cand in cand, dar pe termen lung n-ai nimic eficient si predictibil.
Ei bine, eu am invatat cat de multe am putut despre neurostiinta si psihologie si acum cativa ani m-am decis sa dau mai departe si celorlalti ceea ce am invatat. Astfel, am creat un program online de recuperare din anumite dependente.
Intre timp am devenit si coach, si am lucrat direct cu oameni care mi-au cerut ajutorul pentru a-si schimba anumite obiceiuri proaste, sau care voiau sa-si formeze unele mai bune si benefice pentru vietile lor.
Acum toate aceste informatii au luat forma cursului GO - Generatorul de Obiceiuri.
Toate cunostintele, informatiile si uneltele pe care ti le pun la dispozitie au fost testate de sute de oameni care au obtinut rezultate foarte bune!
Cum functioneaza cursul GO
Ce inveti in curs?
MODULUL 1 - PREGATIRE
1. Creierul si obiceiurile
In acest video iti explic cateva lucruri de baza despre cum functioneaza creierul, astfel incat sa intelegi de ce unele obiceiuri se print atat de greu de noi, si cum poti lucra CU creierul tau, si nu impotriva lui.
2. Cararile din creier
Explicatii despre ce sunt defapt celebrele “carari” sau “poteci” din creier, despre care tot auzim cand vine vorba de obiceiuri.
3. Scapa de obiceiurile proaste
Afli secretul despre cum poti scapa de obiceiurile distructive din viata ta.
4. Identifica nevoile personale
Nu toate obiceiurile bune pe care le au ceialalti din jur, ti se potrivesc tie si felului tau de a fi. Identifica nevoile tale personale, astfel incat sa alegi obiceiuri potrivite.
5. Ce si De ce?
Daca n-ai un motiv puternic pentru care te decizi sa adopti un obiceiu nou, sunt sanse mai mici sa reusesti. In acest video te ajut sa clarifici De Ce-ul tau care iti trezeste motivatia si puterea interioara.
6. Cei 2 factori de motivare
Pentru a-ti mentine motivatia si un nivel ridicat de implicare pe perioada instalarii unui obicei nou, ai nevoie sa pui in functiune 2 strategii bazate pe felul in care functioneaza creierul.
MODULUL 2 - ACTIONARE
1. Responsabilizare
In acest video iti prezint strategia pe care o folosesc cei mai de succes oameni, pentru a se asigura ca duc la bun sfarsit ceea ce isi propun.
2. Unelte de monitorizarea a progresului
Daca nu ai un sistem de monitorizare a progresului tau, poti fi tentat sa crezi uneori ca stai pe loc, sau chiar ca regresezi. Adevatul il poti observa doar utilizand unelte de monitorizare.
3. Exemple de motivare
In acest clip iti prezint cateva exemple concrete de situatii in care poti folosi cele 2 strategii de motivare, astfel incat sa te asiguri ca duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus.
4. Rezistenta la schimbare
Modalitatea cea mai buna de a intampina momentele de rezistenta si deprimare, este sa stii din timp ce te asteapta, si sa te pregatesti!
5. Foloseste-ti constructiv imaginatia
Prea multi oameni isi irosesc capacitatea extraordinara a imaginatiei in tot felul de fantezii nerealiste, pentru care nu-s dispusi sa miste un deget in realitate. In acest video te invat cum sa-ti folosesti imaginatia in mod constructiv, astfel incat sa-ti trezeasca pasiunea si perseverenta pentru a ACTIONA.
6. Mitul obiceiurilor
Demontam unul dintre cele mai des intalnite argumente in favoarea renuntarii la obiceiurile bune pe care ne hotaram sa le adoptam la un moment dat.
7. Recompenseaza-te!
Nimanui nu-i place sa munceasca, si sa munceasca, fara sa primeasca nicio recompensa. A instala un obicei inseamna si munca, dar si placere. Invata cum sa te recompensezi inteligent pentru eforturile tale.
8. GO! Treci la urmatorul obicei
GO! Treci la urmatorul obicei
Invata cum sa-ti programezi creierul
sa faca automat ceea ce doresti
INSCRIE-TE ACUM ➔
ORICE OM DE SUCCES
Stie sa-si Genereze Obiceiuri
Vointa este o resursa limitata. E foarte simplu.
Adica vointa se termina. Un om cu multa vointa poate sa munceasca 12 ore pe zi pentru familia lui (de exemplu). Dar daca-l iei pe om si ii ceri sa tina vreo dieta alimentara foarte stricta si sa faca sport de 3 ori pe saptamana, probabil ca va claca.
Nimeni nu a zis vreodata: uite ce vointa are baiatul ala care a mancat 2 pizza mari la o singura masa :)))
Motivul e simplu, vointa se aplica doar la lucruri grele, care necesita sacrificii. Sa mananci ca un porc poate fi greu pentru majoritatea oamenilor, dar nu se pune problema de vointa pentru ca acest lucru nu duce nicaieri.
Vointa implica de fapt sa faci anumite lucruri, DESI SUNT DIFICILE, pentru a construi ceva durabil si a culege roadele muncii tale mai tarziu - in viitor.
Ei bine, desi e o resursa limitata, POTI CRESTE capacitatea ta de vointa. Poti deveni un om mai ambitios, mai perseverent si mai capabil de ”delayed gratification” - adica capacitatea de a amana rasplata, ca sa fie mai mare si mai importanta pe viitor.
Ca exemplu: daca ai un proiect important sau un examen, iar tu preferi sa nu lucrezi ca sa poti iesi cu prietenii sa te imbeti… atunci tu ALEGI PLACEREA IMEDIATA - betia - in locul succesului pe termen lung.
Daca te gandesti ”bai, eu am nevoie sa iau acest examen pentru ca altfel va trebui sa-l dau din nou in toamna si mai pierd cateva luni..” si chiar lucrezi pentru examen, inseamna ca ai avut capacitatea sa amani placerea imediata pentru bucuria si fericirea de a-ti atinge scopul si de a economisi timp valoros.
Cursul GO te ajuta sa iti cresti VOINTA si sa o dozezi mai inteligent.
Practic, vei putea sa iti faci obiceiuri sanatoase, UTILE, fara sa trebuiasca sa apelezi la ultimele rezerve de vointa.
E imposibil sa le faci pe toate, e imposibil sa ai vointa pentru tot. Si de aceea ai nevoie de obiceiuri pozitive, care sa te ajute sa fii productiv si eficient, si sa-ti pastrezi sanatatea mintala si bunastarea.
Sa-ti dau un alt exemplu: vrei sa socializezi mai des cu oamenii. La inceput e foarte greu, pentru ca poate esti o fire mai introvertita, si e nevoie de multa vointa din partea ta.
Dar daca ai un sistem care te ajuta sa mergi in mod constant de 2-3 ori pe saptamana intr-un loc unde poti socializa cu oameni cu aceleasi interese ca si tine, in cateva luni devine UN OBICEI care nu-ti mai 'mananca' energia si vointa.
Pana la urma, ce este cursul GO?
E o strategie pentru viata ta.
Pentru felul in care iti traiesti frumos viata!